Helpdevoetbaltrainer.nl biedt ondersteuning aan voetbalverenigingen door het aanbieden van cursussen en persoonlijke begeleiding aan hun jeugdvoetbaltrainers  

Cursus aanbod


Doelgroep
Jeugdvoetbaltrainers zonder trainersdiploma. Deze cursus is geheel afgestemd op het trainen én begeleiden van jeugdteams uit deze specifieke leeftijdsgroepen.  

Voor de jeugdvoetbaltrainers zonder diploma
HdV-1: Jeugd t/m JO-12
HdV-2: Jeugd JO-13 t/m JO-15
HdV-3: Jeugd JO-16 t/m JO-19 

Doel
Het algemene leerdoel is het opdoen van kennis en het aanleren van vaardigheden om training -en wedstrijdbegeleiding af te stemmen op leeftijd, niveau en beleving.

Deelnemers
Alle niet-gediplomeerde trainers van de jeugdteams uit de betreffende leeftijdsgroepen.

Opzet van de training
De training door Helpdevoetbaltrainer bestaat uit 2 onderdelen: 
1.   De cursus 
2.   Persoonlijke begeleiding bij eigen team

De cursus is geheel afgestemd op het trainen en coachen van deze leeftijdsgroepen. Na het doorlopen van logische stappen creëert de cursist een goede basis om de juiste training en coaching te geven aan een jeugdteam uit deze leeftijdsgroepen. Naast de theorie oefenen de cursisten hun opgedane kennis bij de praktijkonderdelen. De cursus behandeld de volledige begeleiding van training tot wedstrijd.  

Nadat de cursisten de cursus hebben afgerond gaan zij het geleerde toepassen bij hun eigen team. De ene pakt het gelijk op, dan andere heeft nog even een extra duwtje in de goede richting nodig. Daarom volgt er na de cursus nog persoonlijke begeleiding voor iedere cursist bij zijn of haar eigen team.  

De training wordt na 2 maanden afgesloten met een evaluatiebijeenkomst.